محمدعلی مرادی فیلسوف امکان­‌ها بود/ در سوگ «فیلسوف کف خیابان»

به گزارش خبرنگار مهر، متن زیر یادداشتی از محمدجواد اسماعیلی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی است که در ادامه می خوانید؛

آینده ایران دغدغه مرادی بود/ چگونه می‌‏توان دانشگاه داشت؟

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگ‏داشت چهلمین روز درگذشت محمدعلی مرادی، پژوهشگر فلسفه و علوم اجتماعی، با عنوان «فیلسوف همه زندگی» در فرهنگسرای انقلاب تهران برگزار شد.

در این مراسم علاوه بر جمعی از دوستان و شاگردان مرحوم مرادی، نشست آکادمیک با طرح پرسش ««چگونه می‌‏توان دانشگاه داشت؟» با حضور ابراهیم توفیق، حمید پارسانیا، قاسم پورحسن و سیدجواد میری برگزار شد که بر آرای مرادی در این باره تکیه داشت.

نعمت الله فاضلی: مرادی با زیست‌اش فیلسوف بود نه نوشته‌هایش/ خوانش تاریخی سنت آلمان

به گزارش خبرنگار مهر، آیین بزرگداشت و رونمایی از کتاب جدید زنده‌یاد محمدعلی مرادی به نام «بنیادهای فلسفی علم فرهنگ» عصر دیروز در انتشارات علمی و فرهنگی برگزار شد. 

نویسنده در این کتاب بر اساس سه مفهوم پیشرفت، قانون و تجربه به منزله سه حلقه اتصال در سیر تاریخی شکل‌گیری علم فرهنگ کوشیده است وابستگی چنین دانشی را از سویی با علم تجربی و از دیگر سو با دین، اسطوره و شعر نمایان کند.

محمدعلی مرادی و تقریر محل نزاع با قدرت پوزیسیون و اُپوزیسیون

فیلسوفی از خیابان‌های ما رفت. او دو بار رفت، بار اول فیلسوف نبود، جوانی انقلابی بود که پرسش‌های فلسفی داشت و بر پایۀ همان پرسش‌های فلسفی دست به عمل زده بود و انقلاب کرده بود. اما انقلاب دردی از او درمان نکرد، برای پرسش‌هایش جواب نداشت، جهان‌اش را عادلانه‌‌تر نکرد. چون گردبادی سرنوشت او را درهم پیچید و طومار محکومیت بدست روانۀ غربتش کرد. او شکست خورده بود. هربار به دنبال ایده‌آل‌هایش می‌رفت شکست می‌خورد و این مقدمۀ فلسفه خواندن بود.